Nieuws


Nieuwsbrief April 2019

Tijd om je eigen balkonbalk en die van de buren te schilderen

Haal je verf bij de huismeester. Lees meer in de laatste nieuwsbrief van de bewonersraad.Struikelgevaar door bouten in vloer parkeergarages

Het is opletten bij het betreden van de vloeren van de parkeergarages Groenhoven en Gouden Leeuw. Onlangs is er iemand gestruikeld over een bout die uit de vloer stak en is hierdoor ongelukkig ten val gekomen. De uitstekende bouten zijn het gevolg van de preventieve herstelwerkzaamheden van de parkeergarages om de veiligheid te kunnen waarborgen. Nu zal Parkeerbeheer het nieuwe struikelgevaar moeten gaan oplossen.Sporten in Collectieve Ruimten Groenhoven


Wilt u al een tijdje gaan sporten maar heeft u moeite om te beginnen? Of heeft u lichamelijke klachten waardoor andere activiteiten te zwaar zijn? Dan is Fit Club een effectieve opstapje om rustig weer te beginnen met goed en leuk bewegen. Hierbij zijn de fysieke voordelen van beide lessen, fitheid lenigheid, toename spiertonus, kracht, vitaliteit en balans. Een betere lichaamshouding. Vermindering van rugklachten. Verbeterde ademhaling.
Inhoud:
ZumbaGold is een "aangepast, rustige" variant van de reguliere Zumba les waar iedereen kan meedoen: voor beginners en gevorderden maar ook voor mensen met lichamelijke klachten. Dit geldt ook voor PilatesPlus waar langzaam de oefeningen zijn uitgevoerd en om je eigen niveau kunnen trainen.
Kom langs en doe en GRATIS proefles. Waar: Groenhoven 650 Wanneer: elke vrijdag van 13:00-14:00 uur Je kunt opgeven via mail: bkrentzien@hotmail.com of bel: 0641039364


VVE Webportaal


Voor uw VVE is er ook een internetportaal beschikbaar! Via dit portaal is het mogelijk 24 uur per dag informatie op te vragen over uw VVE en uw persoonlijke informatie aangaande de VVE.

Naast het inzien en downloaden van de notulen, jaarverslagen, akte en reglement van splitsing en andere documenten en informatie, is het ook mogelijk een ( klacht ) melding aan PS te sturen. Voor het aanmelden van dit portaal heeft u een autorisatiecode nodig. Als u deze niet meer heeft is het mogelijk deze op te vragen bij PS. Wij zullen u dan een nieuwe code sturen. Indien u al bent aangemeld of u gebruikt dit portaal al dan is dit niet nodig.
Het portaal is ook te bereiken via de site van Poelwijck-Sweers.nl. In de rechter bovenhoek is een knop “login”. U krijgt daarna rechtstreeks verbinding met het portaal.
Of u klikt hier

Vragen of opmerkingen kunt u doorgeven aan groenhoven@poelwijck-sweers.nl of via telefoonnummer 020-301 95 55.

Groenhoven en omgeving in vogelvlucht


Geniet van deze videos die de natuurlijke ligging van Groenhoven laten zien en het centrum van het Joop van Stigtpark vanuit de lucht in januari.


Schilderen Loopstraat


Het schilderwerk loopstraat van Groenhoven is aan vernieuwing toe.
De Commissie WoonOmgeving heeft een viertal alternatieven uitgewerkt
en zal deze presenteren en toelichten op de ALV van 27 mei 2015.
Kom voor meer informatie naar de ALV en beslis mee.


Download de Handout presentatie "Schilderen Loopstraat" !Missie geslaagd! Groengebied rond Gouden Leeuw, Groenhoven en NW-Geerdinkhof een naam: het Prof. Joop van Stigtpark!


Op vrijdag 13 december 2013 is het zover. Een ode aan de architect van onze complexen en woningen. Het park krijgt een naam: het Prof. Joop van Stigtpark.
Met dank aan Stichting Prettig Wonen Gouden Leeuw die in samenwerking met het bewonersinitiatief Prettig Wonen Groenhoven, vorig jaar een petitie initieerde en organiseerde. Dank aan alle bewoners en betrokkenen/geïnteresseerden die de petitie onderschreven, en dank aan het stadsdeelbestuur Zuid-Oost om ons initiatief te honoreren.
Meevieren? Vrijdag 13 december om 16 uur ben je welkom op het binnenpark.

Monumentendag zaterdag 8 en zondag 9 september 2012 op Groenhoven

Klik hier voor de GroenhovenieR
Vanuit het Bureau Monumenten en Archeologie van de Gemeente Amsterdam is de VvE Groenhoven gevraagd om medewerking omdat Groenhoven op het gebied van architectuur toch echt wel iets bijzonders is.

Voorontwerpbestemmingsplan Bijlmerweide

Bekijk het Voorontwerpbestemmingsplan Bijlmerweide
op de website van het stadsdeel

Laat ons fotoarchief groeien!

Deel oude en nieuwe foto's van ons complex, onze omgeving of speciale gebeurtenissen en help mee een fotoarchief te maken. Groenhoven als flat als kunstzinnig geportretteerd. Oude zwart-wit van ons kale park in wording. Haal herinneringen op of laat de architectonische waarde van ons gebouw zien. Stuur je foto naar groenhovenier@vvegroenhoven.nl.
Om oude foto’s in te scannen neem dan ook contact op met de redactie.
Klik hier voor het fotoarchief!

Secretaris gezocht voor de bewonersraad van de VVE Groenhoven


De Bewonersraad zoekt een secretaris. Heb je kennis van archiefwerkzaamheden of zou je er ervaring mee op willen doen? Kennis voor bewoners waarborgen.
Kandidaten kunnen kontakt opnemen met de bewonersraad

Torentijd 2010 gaat niet door

Dan maar herinneringen ophalen. Kijk voor een foto impressie van vorig jaar op Torentijd 2009

Uitslag Enquete Fietsen in Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost wil het fietsen in Amsterdam Zuidoost aantrekkelijker maken. Hiervoor was een enquete voor de bewoners uitgeschreven. De uitslag vind je terug in het Eindrapport.

Watergang in Torenpark

Er is een klein plannetje verschenen hoe de watergang door ons park zal lopen. Klik hier voor een indruk.

Bijlmerpark online


Het Bijlmerpark wordt vernieuwd. Duizenden bomen zijn geveld om plaats te maken voor woningen, sport en nieuwe natuurbeleving. Je kunt het allemaal volgen via www.bijlmerparkmijnpark.nl.

VVE Groenhoven Webportaal

Dit jaar lanceert de VVE Groenhoven het persoonlijke webportaal. De administrateur Poelwijk Sweers verschaft zo toegang tot het persoonlijk dossier van de eigenaar.
Daarnaast kunnen er nu via het portaal storingen en klachtmeldingen worden gedaan. U vind het protaal hier.

Mahjong: “Spel der duizend wonderen”

Vele zullen niet weten wat dit voor spel is, anderen zullen menen het te weten omdat zij op de computer een Mahjong spel geïnstalleerd hebben. Helaas, ook zij weten niet wat het echte Mahjong spel inhoud, want alleen het uiterlijk van de stenen komt overeen, maar dat is dan ook alles.

Mahjong is het meest gespeelde spel ter wereld. Bijna iedere volwassen Chinees speelt het. Het is een spel dat net als bridge niet alleen afhankelijk is van wat men gedeeld krijgt, maar ook van eigen vaardigheid. Het spel wordt gespeeld met 4 personen. en is afkomstig uit China. In welke tijd het is ontstaan daarover is niet iedereen het eens, maar vele geloven dat het is ontstaan in de 19e eeuw uit een Chinees kaartspel.

In de jaren ‘20 werd het spel geïmporteerd in Amerika en was daar een enorm succes. Van daaruit kwam het ook naar Europa.

In 2002 werd in Tokyo, het eerste wereldkampioenschap georganiseerd door het Mahjong Museum, het Japans Mahjong Organisatie Comité en de gemeenteraad van de stad Ningbo in China, de plaats waar velen denken dat het spel is ontstaan.

Er zijn veel varianten op de spelregels waaronder de Nederlandse Tournooi spelregels en de Mahjong competition rules (= Chinese regels)

Om meer te weten over dit spel zal er op dinsdagen in de Collectieve Ruimten van Groenhoven (GH 650) het spel worden gespeeld.Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met Marie Louise van der Tak tel. 020-6906615 of e-mail: mlvdtak@xs4all.nl

Dierenartsenpraktijk Polanen is verhuisd van Klieverink naar Grubbehoeve 58

Na 16 jaar in de parkeergarage van Klieverink is Dierenartsenpraktijk Polanen verhuisd naar de flat Grubbehoeve. ( gelegen tegenover Groenhoven aan de andere zijde van de Bijlmerdreef)
Polanen:’We moesten verhuizen vanwege de sloop en bouwplannen rond de garage Klieverink. Wij zijn echter meer dan tevreden met de nieuwe lokatie op de hoek van de flat Grubbehoeve in dit mooie nieuwe deel van Zuidoost. Nu wordt er rond de praktijk nog flink gegraven, maar straks hebben we een prachtig uitzicht op het water.’
Polanen kreeg de laatste jaren bekendheid als ‘kattenspecialist, maar zegt de honden zeker niet te verwaarlozen. ‘Gedragsproblemen bij honden worden een steeds groter probleem. Veel van deze problemen zijn te voorkomen door een goede opvoeding van de pup. In de nieuwe praktijk beginnen we daarom met een speciaal gedragsspreekuur voor honden.’
Andere diensten die de praktijk aanbiedt zoals advies per e-mail voor clienten,ook in het weekend blijven onveranderd.
Klik hier voor meer info.

Besluiten van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost van 22 januari 2008.

Er zijn twee plannen voor de inrichting van de Noordoostzijde Bijlmerdreef / ’s-Gravendijkdreef. Het is de eerste keer dat bewoners en stadsdeel voor eenzelfde gebied een eigen concept SpvE ontwikkeld hebben.
Er was een informatiemiddag op zaterdag 16 februari om 14.00 uur in restaurant de Smeltkroes.
Er volgde toen een inspraakavond op dinsdag 4 maart om 20.00 uur in restaurant de Smeltkroes, Bijlmerdreef 1289.De beide plannen zijn te vinden op http://www.zuidoost.amsterdam.nl/actualiteiten_uit/bewonersbrieven/artikelen/informatie-_en

Voorstel Concept Garstkamp hoek

Architect Jan Kapsenberg heeft een concept gemaakt van het sluitstuk van de Bijlmerdreef. Kijk op www.seqd.eu voor meer informatie.

Voor meer info over de vernieuwing kijk op Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer.

Groenhoven vanaf 300 meter hoogte

Bijgaande foto is op 10 september 2006 om kwart voor één ’s middags gemaakt vanuit een vliegtuigje, waarin Eefke en André Kunze bij prachtig weer vanuit Lelystad een rondvlucht maakten op 300 meter hoogte in een 4-zitter over Amsterdam, Waterland, Monnikendam, Volendam, het IJmeer en Harderwijk.
Het was 30 jaar geleden dat zij trouwden en hun nieuwe woning in Groenhoven, nummer 436, betrokken. Voor de foto klik hier!

Koffieconcert zoekt vrijwilligers

De terugkerende koffieconcerten zijn afhankelijk van vrijwilligers. Om het voorbestaan te garanderen zijn er aanvullende vrijwilligers nodig. Voor meer info klik hier!

Drummende Reiger

Hou je van ritmen dan valt het direct op. Je hoort de familie blauwe reiger kleppen achter het tennisveldje bij toren 3 en 4.
Voor een mooie foto klik hier!

Opnames van Nederlandse film in Groenhoven


In Juli 2005 zijn er filmopnamen geweest in een appartement in Groenhoven. Het waren opnamen van de film "Bolletjes Blues!" van Karin Junger en Brigit Hillenius. Deze nederlandse film zal op Zaterdag 10 Juni s'avonds om 22.35 uur op Nederland 3 uitgezonden worden.
Wil je de film al eerder zien dan kun je hier infomatie over vinden op de website van Bolletjes Blues.

Opsporing verzocht!

Wij vragen uw medewerking bij de opsporing van een techneut , die zijn technische kennis en ervaring niet allen wil inzetten voor de baas maar ook voor de eigen woonomgeving en dus voor hem zelf. De technische commissie moet dringend worden uitgebreid. Een mailtje naar de redactie van de Groenhovenier (zie achterkant van de Groenhovenier) is voldoende.


Aangifte via internet


Het is tegenwoordig mogelijk om bij de Politie Amsterdam Amstelland een electronische aangifte te doen voor enkele misdrijven.
Voor meer info klik hier.

"Vreemde gasten"


Sinds enkele jaren observeren wij in de lente en zomer regelmatig de zeldzame kolibrievlinder op ons balkon in groenhoven.Dit ca. 4 cm lange dier met grijs lichaam en met een vleugelslag zoals van de kolibrievogel, is vrij zeldzaam en komt van oorsprong uit Noord-Afrika en Zuid Europa.Ons balkon is net een kleine tuin en staat vol met bloemen en planten, zodat deze prachtige vlieger, stilstaand en met zijn unieke roltong de nectar uit de bloemen haalt.Prachtig om dit op 6 hoog in Amsterdam te zien! Gemiddeld zijn er per jaar rond de 300 meldingen van de kolibrievlinder in Nederland, alleen 2003 was een top jaar met enkele duizenden meldingen.Ook hebben wij in onze windgong van bamboe een aantal metselbijen te gast.Deze bijen bouwen / metselen hun nest in holle plantenstengels ed. en zo ook in de bamboe pijpen van onze windgong.Het is fantastisch om te zien hoe deze bouwvakkers van de insektenwereld uren en dagen bezig zijn om uit een mengeling van leem, speeksel en water kamers in de pijpen te bouwen waarin hun nakomelingen geboren zullen worden.
De metselbij is niet agressief en is te bewonderen vanaf begin april tot eind augustus.Wij staan er elk jaar weer van te kijken hoe deze nuttige dieren ons balkon weten te vinden , maar met een aantal bloemen op het balkon zullen de kolibrievlinder en de metselbij graag van Uw gastvrijheid gebruik maken!
Paul en Sabine Kuyt, Groenhoven 238

Informatie uit de eerste hand

De firma Poelwijck Sweers (onze administrateur) biedt alle bewoners die email kunnen ontvangen de mogelijkheid om via email uit de eerste hand geïnformeerd te worden van zaken van algemene aard ons complex betreffende.

Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan mededelingen omtrent het project vernieuwing puien, het komende project aanpassing liften enz.

Aanmelding kan geschieden via deze website. Klik hier.